سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روباتیک 4

 

 

برد 8L دارای دو خروجی 6 پین به صورت ردیفی در دو طرف جلوی برد است که این سوکت ها برای اتصال داریور ها به برد استفاده می شود. چندین مدل درایور برای برد 8L  استفاده می گردد. اگر شما در ابتدا بسته روبورو را خریده باشید یک درایور ترانزیستوری با 8 ترانزیستور خواهید داشت. این ترانزیستور ها می توانند جریانی تا حدود 700 میلی آمپر را به موتور ها تحویل دهند. ولتاژ این درایور همواره همان 6 ولت یا 5 ولت تغذیه برد اصلی می باشد. معمولاً موتور های نادکو جریان بی باری در حدود 140 میلی آمپر دارند. که وقتی در گیر بکس قرار می گیرند تا200 میلی آمپر نیز جریان می کشند. همچنین در روی ربات در روی سطح صاف بدون وزن اضافه تا 250 میلی آمپر این جریان بالا می رود. لذا تقریباً هیچگاه ترانزیستور ها به محدوده خطر خود نمی روند.

 بهترین حالت برای درایور ترانزیستوری حالتی است که ترانزیستور ها کاملاً به حالا اشباع بروند و افت ولتاژ به روی آنها در حد 2/0 ولت باشد. اما به دلیل نوع طراحی، ترانزیستورها هیچگاه به حالت اشباع کامل نخواهند رفت. اگربخواهیم ترانزیستورها به حالت اشباع کامل بروند باید برای هر موتور دو ترانزیستور دیگر نیز اضافه شود.

در هر حال با طراحی فعلی ولتاژی حدود 7/0 تا 9/0 به روی هر یک از ترانزیستورها قرار می گیرد. در نتیجه اگر باطری های شما باطری های 6 ولت باشد. ولتاژی که تحویل موتور می گردد، حدود 4/4 ولت خواهد بود. موتور های نادکو هم 5/4 ولتی هستند. لذا به مشکل خاصی بر خورد نخواهید کرد. حتی با وجود باطری های شارژی و ولتاژ 8/4 آنها، به دلیل تامین خوب جریان توسط این باطری ها مشکلی در راه اندازی و کار با موتور ها نخواهید داشت. اما اگر باطری های شما تا حد 4 ولت ضعیف شود، دیگر موتور ها حرکت نخواهند کرد.

اگر شما بسته مکاترو را خریداری کرده باشید، به روی برد پردازشی درایور L293D قرار دارد. این درایور تغذیه دو گانه دارد یعنی هم می توان با تغذیه برد اصلی کار کند و هم می تواند یک تغذیه جدا داشته باشد. در برگه اطلاعات این آی سی ذکر شده است که شما می توانید تا 35 ولت به آن بدهید و این آی سی تا 600 میلی آمپر به شما جریان می دهد. اما نکته مهم این است که این آی سی نمی تواند همزمان با ولتاژ 35 ولت و 600 میلی آمپر کار کند. چون به شدت داغ کرده و سریعاً خواهد سوخت . اگر از موتور های استفاده می کنید که ولتاژ بالایی دارند، توصیه می کنیم بار موتور ها را به گونه ای قرار دهید که جریان آن ها هیچگاه بیش از 200 میلی آمپر نشود. .در حالتی که ولتاژ تغذیه شما 12 ولت است می تواند با خیال راحت تا 600 میلی آمپر از موتور ها جریان کشی کنید. ( البته نه صبح تا شب ولی واسه یه مسابقه جواب می ده) این آی سی به شدت داغ می شود. اما نگران نباشید معمولاً این آی سی به این راحتی ها نمی سوزه . در هر حال برای کارهای متداول با موتورهای نادکو و ولتاژ 12 ولت این موجود به خوبی کار می کنه آخ هم نمی گه.

 سوالاتی که ممکن ( نه حتماً) به ذهن فعال و کنجکاو شما می رسد:

1)  ترانزیستورها چه مدلی هستند ؟ 

ترانزیستورها 8050 با ساختار npn و 8550  با ساختار pnp هستش جریان کشی طبق دیتا شیت حدود 1 آمپر و بتا در حدود 200 تا 300 البته یه سری بتا پایین هم داره که ما نمی خریم( یه بار اشتباهی خریدیم واسه هفت پشتمون بسه اینجا نمی شه گفت ولی ... ولش کن اصلاً بعدا برات می گم) خواستی بگو تا بگم

می تونم واسه روبورو درایور ترانزیستوری رو بردارم و درایور آی سی دار بذارم؟  

چرا که نه. به راحتی اینو بردار اونو بذار یه جاباطری هم بذار برای درایور خیال راحت. ربات توپ توپ می شه.

2)   یه دونه دیود روی برد آی سی دار هست واسه چی . 

آها آفرین به این دقت . اگه فکر کردید این دیود هرزگرد هست.... نه این طور نیست. ( دیود هرزگرد یعنی چی ؟) این آی سی یه تغذیه جدا داره ولی ما اومدیم تغذیه میکرو رو دادیم به آی سی که مجبور نباشیم تغذیه جدا براش وصل کنیم. اما اگر شما یه تغذیه بزرگتر از 6 ولت بزنی به تغذیه برد درایور این دیود وارد عمل شده تغذیه برد پردازش رو از برد درایور جدا می کنه. این جوری که اونطرف 12 می زنی این طرف 6 همه باهم کار می کنن به خوبی و خوشی انشاالله

3)  می تونم L293D رو بردارم و بجاش L293 معمولی بذارم.

اگه لحیم کاریت خوبه اره. مزیتش اینه که تا 1آمپر می تونی جریان بکشی بی غصه. اما حواست باشه موتورهات اگر بار سلفی اش زیاد باشه امکان اینکه آی سی بسوزه هست. اگه سرعت قطع و صل موتور ها زیاده ترجیحاً این کارو نکن برو سوال 5 

4)  از اینا قویتر هم داریم. 

بععععععععععلهههههههههههههههههههههه. یه چیزهای دیگه داریم توپ تر از اینا . حالا فعلاً وقت نداریم . براتون بعداً می گم اما پیگیر باشید.